Behandlingar

Välkommen in i Lilla Massagestugan på Dalkarlshyttans gård. Jag heter Carina Lundgren-Lantz och erbjuder avkopplande och välgörande kroppsbehandlingar i lantlig miljö.

Ekologisk ansiktsbehandling - MARIA ÅKERBERG Boost

Skräddarsy din behandling efter dig och din huds behov. Välj ett av fyra djupverkande serum nedan. En underbar ansiktsbehandling som inleds med rengöring samt peeling av ansikte och dekolletage. Ett djupverkande serum av ditt val slussas in i huden genom en lång avslappnande ansiktsmassage. Behandlingen avslutas med behandlande mask, skalpmassage och vårdande creme anpassad efter din hudtyp.

Hotstone massage

Massage som genomförs med varma lavastenar som följer meridianers olika riktningar. De varma stenarna placeras på så kallade akupunkturpunkter. Under en stenterapimassage uppnår du en djup avslappning tack vare att oxytycinet, vårt lugn-och-ro-hormon stimuleras och att jag kombinerar aromaolja med stenarna. Stimulansen når långt in i musklerna och effekten ökar tack vare värmen.

Stenarna som används är släta mineralrika bas-saltstenar som värms i varmt vatten.
Massagen ökar blod och lymfcirkulationen samt stimulerar cellförnyelsen. Den är djupt avslappnande och verkar stressreducerande, rensar slaggprodukterna och ger ny kraft och energi.

Recovery treatment

Helkroppsbehandling för återhämtning. Mjukgörande och avslappnande massage med en nyskapande peeling som förbättrar blodcirkulationen och lymfcirkulationen.

Med vit choklad och vanilj får du omvårdnad från topp till tå med produkter från MARIA ÅKERBERG.

Back On Track

Topp-till-tå-behandling med uppiggande effekt, produkter från MARIA ÅKERBERG. Nyskapande peeling med uppiggande och energigivande effekt. Behandlingen ger förbättrad blodcirkulation och lymfcirkulation.

Helkroppspeeling med papayaenzymer som luckrar upp huden så att fukten kan gå in i huden ordentligt. Papaya Peeling blandas med Body Lotion Energy så att det samverkar som en fuktinpackning och du packas in i handdukar. Medan fuktpeelingen verkar så görs en fuktboost i ansiktet, skalpmassage och ansiktsmassage. Behandlingen avslutas med en uppiggande och fuktinkapslande rubbing med bodybalm.

Mother to be

Kroppsbehandling som stärker huden och motverkar bristningar, lämnar huden härligt mjuk och len.

Oljan Lovely Mother från MARIA ÅKERBERG som används i den här behandlingen, hjälper huden att bevara fukt vilket leder till att huden blir mer elastisk och ”följer med” i växtfaserna.
Hekroppspeeling som torkas av med varma handdukar. Lätt massage med Lovely Mother. Behandlingen avslutas med insmörjning med bodylotion.

Bambumassage

Bambumassage är en djupgående behandling för att mjuka upp stela leder och muskler. Med hjälp av bambupinnarna kommer man djupare in i muskulaturen och får loss spänningar i hela kroppen.


Anticellulitoljan från MARIA ÅKERBERG som används har utrensande effekt och hjälper kroppen bli av med slagg och giftiga ämnen.

Kombinationen av utrensande olja och den djupgående bambumassagen är väldigt effektiv mot celluliter. Bambupinnarna går in på djupet och krossar cellulitdepåerna som sedan naturligt rensas ut ur kroppen.

Koppningsmassage

Koppning är en alternativmedicinsk metod där vakuum används för att öka cirkulationen i hud och bindväv. Vakuum skapas under huden genom att huden lyfts uppåt med hjälp av en plastkoppa. Detta medför att det skapas ett mellanrum mellan hudlagren och att cirkulationen i huden ökar.

Koppningsmassage är tre gånger effektivare än massage. Det ger hälsosam cirkulation, mjukar upp bindväv och muskler vilket medför smärtlindring och bättre rörlighet i muskler och leder. Det har även en utrensande effekt av slaggprodukter och överskottsvätska samt reducerar celluliter.

Vid cellulitbehandling används Maria Åkerbergs Body & Massage Oil Anticellulite med eteriska oljor från Citron, Lavendel, Rosmarin, Grapefrukt samt Enbär ger en kroppsolja med frisk doft som förebygger och motverkar celluliter.

Lyxig fotspa

Behandlingen inleds med ett varmt avkopplande fotbad som är rengörande och mjukgörande, därefter en skön peeling med saltskrubb, varpå fötterna får en lerinpackning med varma handdukar. Under tiden får du handmassage eller hårbottenmassage allt efter din önskan. Behandlingen avslutas med en skön massage av fötter och underben med lämplig olja samt mjukgörande fotkräm.

Samtliga produkter som används är ekologiska från Maria Åkerbergs Deepskin Organics.
Behandlingen verkar cirkulationshöjande och är väl lämpad för diabetiker och reumatiker.

Taktil terapi

Taktilterapi är en djupavslappnande helkroppsbehandling. Jag arbetar med huden som sinnnesorgan med lugna mjuka strykningar över hela kroppen. Behandlingen är mycket mjuk och behaglig och passar alla. Den aktiverar huden och startar utsöndring av oxytocin både som hormon i blodbanan och som signalsubstans i nervsystemet.

Oxytocin är kroppens ”lugn och ro”-hormon. Behandlingen är smärtstillande, stressreducerande, hjälper din kropp och ditt sinne att slappna av, muskelspänningar minskar, det hjälper din kropp att läka, bygger upp ditt immunförsvar, gör dig klar i tanken, stabiliserar din energi, rensar ut slaggprodukter. Din kropp får hjälp till återhämtning efter sjukdomsperiod. Kan med fördel göras som en kur på tio gånger för att bland annat bygga upp ditt immunförsvar.

Taktil behandling är en bra behandling för alla som önskar avkoppling och ökad livskvalitet och är ett bra alternativ för personer med olika typer av stress-reaktioner och personer med FMS (Fibromyalgi syndrom).

Taktil behandling kan vara väldigt effektiv vid långvariga kroniska smärttillstånd.

Forskning och effekter av beröring

Både svensk och utländsk forskning av b.l.a. Professor i fysiologi, Kerstin Uvnäs-Moberg, Karolinska Institutet och Dr. Maria Hernandez-Reif, Touch Research Institute, Florida USA, har visat att beröringen leder fram till bland annat:

Lugn, ro och avslappning, smärtlindring, ökad cirkulation, balanserar blodtrycket, minskad stress, ökat immunförsvar, förbättrad mag-/tarmfunktion, ökad jag-uppfattning, ökad kroppsuppfattning, ökad kommunikation, förbättrat näringsupptag, förbättrad sårläkning.

Vaxning

För bästa resultat bör hårstråna vara minst 3-5 mm för att vaxet ska kunna fästa runt strået. En vaxning håller generellt i tre till fyra veckor. Håret på det vaxade området blir ofta tunnare och finare när det växer ut vilket gör behandlingen lättare med tiden.

Mina utbildningar

Jag är medlem i kroppterapeuternas yrkesförbund för din och min säkerhet.

Medlem i

Återförsäljare av produkter från

Logo-Maria-Akerberg-paths

Kontakt

Vill du boka en tid? Undrar du något? Hör av dig!

;